Recipe: Delicious Ølandshvede grydebrød og boller

Ølandshvede grydebrød og boller. Dyb brødsmag med både sødme og bitterhed. Alt forenet i dette skønne grydebagte valnøddebrød. Find mere inspiration til hjemmebagt brød og boller her.

Ølandshvede grydebrød og boller Lav dejen om aftenen og bag dem næste morgen. Groft Ølandshvede GrydeBrød (Langtidshævet) - Bagt i Støbejernsgryde. Dejligt grydebrød, der er lavet på ølandshvede og derfor får en mørkere farve og dybere smag. You can have Ølandshvede grydebrød og boller using 8 ingredients and 13 steps. Here is how you achieve it.

Ingredients of Ølandshvede grydebrød og boller

  1. It's 1 1/2 of dl hvedesurdej.
  2. It's 7 of dl vand.
  3. You need 800 g of ølandhvedemel.
  4. It's 250 g of hvedemel type 00.
  5. It's 20 g of salt.
  6. Prepare 20 g of rørsukker.
  7. It's 5 g of økogær.
  8. You need of Lidt olivenolie.

Kombinationen af fuldkornsmelet og det almindelige ølandshvedemel gør brødet groft og tæt i krummen, og brødet er derfor virkelig godt til f.eks. sandwiches. Det korte af det lange er: mere vand, mindre gær og høj temperatur under bagning. At bage med denne dej kræver lidt øvelse da den er ret våd og derfor Pas på brødet er vanedannende og sparker virkelig røv til industriens triste og smagsløse udvalg. Jeg laver som regel dejen om aftenen inden jeg går.

Ølandshvede grydebrød og boller instructions

  1. Bland alle ingredienser på nær olivenolien sammen og kør dejen på røremaskinen i 12 minutter, dejen må ikke være for flydende da den skal koldhæve længe og derved bliver den mere flydende, sådan er det med Ølandshvedemel. Hæld lidt olivenolie over dejen og læg låg på skålen og lad den stå koldt i 12 timer. Inden jeg gik i seng kl.23 satte jeg dejen på køkkenbordet til næste morgen..
  2. Nu var dejen hævet til det dobbelte om morgenen..
  3. Hæld dejen ud på et melet køkkenbord..
  4. Sæt 12 boller på en hulplade eller en almindelig bageplade med bagefolie og lad dem hæve 1/3 op inden de bages ved dampfunktion ved 250 grader i ca 15 minutter..
  5. Den restrede dej til grydebrødet kommes op på bagefolie og kommes i en skål så den er lige til at tage op og puttes i den hede gryde..
  6. Når bollerne er blevet brune og hævet godt tages de ud af ovnen og afkøles. Så ser de sådan ud..
  7. Prøv at skære en bolle igennem og se de flotte huller der er dannet af varmen og surdejen..
  8. Nu sættes støbejernsgryden ind i den hede ov og varmes godt op til 250 grader..
  9. Den rå dej vippes forsigtigt ned i den varme gryde og låget sættes på og gryden sættes ind i ovnen i 30 minutter. Tag så L åget af og lad brødet bage videre i fem minutter uden låg..
  10. Tag brødet op af gryden og sæt det i ovnen igen i 5 minutter, så skorpen bliver helt sprød og kraftig..
  11. Nu er brødet færdigt og skal bare afkøles før der må skæres i det..
  12. Bollerne kan nydes til morgenmad eller til en kop te om eftermiddagen. Smager dejligt med smør, ost eller syltetøj..
  13. Velbekomme og god fornøjelse..

Opskrift på nemme og lækre brød og boller. Groft Ølandshvede GrydeBrød (Langtidshævet) - Bagt i Støbejernsgryde. Grydebrød med ølandshvedemel Grydebrød? - Ja, som navnet siger er det et brød bagt i en gryde. Gryden skal være helt varmet op inden du går videre, så sæt den ind med det samme når du tænder ovnen. Brød bagt med ølandshvede kan få en sprød skorpe og meget luftig krumme.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Recipe: Tasty Æble/rønnebærmarmelade

Recipe: Yummy Rugbrød chip eller rug knækbrød

Recipe: Appetizing Boller med abrikos