Recipe: Appetizing Bondeboller fra Transsylvanien, Kirsten Skårups opskrift
Bondeboller fra Transsylvanien, Kirsten Skårups opskrift.
You can cook Bondeboller fra Transsylvanien, Kirsten Skårups opskrift using 9 ingredients and 9 steps. Here is how you achieve it.
Ingredients of Bondeboller fra Transsylvanien, Kirsten Skårups opskrift
- It's 10 g of gær.
- You need 300 g of kogte purerede kartofler.
- It's 1/2 of L lunkent vand.
- Prepare 2 of tsk salt.
- It's 1 of tsk sukker.
- It's 3 spsk of olivenolie.
- You need 200 g of fuldkornshvedemel.
- It's 400 g of hvedemel type 00.
- It's of Evt mere mel til æltning.
Bondeboller fra Transsylvanien, Kirsten Skårups opskrift instructions
- Start med at koge kartoflerne, pil dem og purer dem gennem en sigte. Når de er lidt afkølede blandes alle ingredienserne sammen i en røreskål og køres i røremaskinen til en forholdsvis lind dej. Sæt til hævning og lad dejen hæve til dobbelt størrelse..
- Jeg har købt noget meget skønt hvedemel med maltet hvedekerner i London, som jeg brugte som fuldkornshvedemel i dejen, kernerne knaser dejligt i det bagte brød..
- Hæld dejen ud på et melet bord, dejen er lind..
- Smør en bageplade med spray fedtstof, jeg har en bageplade med huller, som er meget velegnet til bagning med damp..
- Sådan en bagespatel er velegnet til at skære dej ud, bruger den så meget..
- Brug en bagespatel til at skære dejen ud til boller som lægges på pladen og stille til efterhævning..
- Varm ovnen op til 220 grader med damp og varmluftsfunktion og sæt bollerne ind, de hæver endnu mere op ret hurtigt i dampovnen..
- Bag bollerne, ca 15 minutter til de er gyldne og gennembagte, tag dem ud og afkøl på rist. De er meget velegnet til frysning..
- Bollerne er meget sprøde og velegnet til morgenmad eller som brød til ost..
Kommentarer
Send en kommentar