How to Make Tasty Glutenfri grovboller for de tålmodige - Rimmers Køkken

Glutenfri grovboller for de tålmodige - Rimmers Køkken.

Glutenfri grovboller for de tålmodige - Rimmers Køkken You can cook Glutenfri grovboller for de tålmodige - Rimmers Køkken using 21 ingredients and 10 steps. Here is how you achieve that.

Ingredients of Glutenfri grovboller for de tålmodige - Rimmers Køkken

  1. It's of Dag 1: (fordej).
  2. It's 1/2 of l koldt vand.
  3. It's 1 spsk of ahornsirup eller honning.
  4. It's 1 of dl surdej.
  5. You need 200 g of sorghummel.
  6. You need 50 g of hirsemel.
  7. Prepare 50 g of hørfrø.
  8. Prepare 50 g of solsikkekerner.
  9. Prepare of Dag 2: (bagedagen).
  10. Prepare 4 of dl lunkent vand.
  11. You need 100 g of hirsemel.
  12. Prepare 100 g of sorghummel.
  13. Prepare 35 g of loppefrøskaller.
  14. Prepare 1 1/2 of kokosfibermel.
  15. Prepare 1 of tsk kardemomme.
  16. Prepare 4 of tsk havsalt.
  17. You need of lidt blandede frø og kerner til toppen (på billedet blå birkes).
  18. You need of Surdej:.
  19. It's 2 of dl vand.
  20. You need 1 of tsk honning.
  21. Prepare 2 of dl rismel eller boghvedemel eller en blanding.

Glutenfri grovboller for de tålmodige - Rimmers Køkken instructions

  1. Jeg har valgt at fortælle om surdejen nederst i opskriften. Ellers tager det lidt for lang tid at komme i gang med at læse selve opskriften.
  2. Dag 1: Bland alle ingredienserne til forvejen sammen i røreskålen, og dæk den med et rent viskestykker. Lad dejen stå på køkkenbordet i 1-2 timer og sæt den så i køleskabet til dagen efter (har du fx et køligt kældergulv er det også en rigtig god løsning).
  3. Dag 2: Rør de øvrige ingredienser sammen med fordejen. Rør det hele godt sammen på røremaskine i 10-15 min (ja, det er lidt lang tid, men det holder glutenfrit dej af). Lad dejen stå og hæve ved stuetemperatur i 2-3 timer.
  4. Sæt ovnen på 210-220 grader, evt varmluft.
  5. Drys frø og kerner ud på køkkenbordet. Læg dejen ovenpå, ret den lidt ind, så den er firkantet. Skær dejen ud til ca 12 boller (kan også deles i 2 og blive til brød i stedet). Rul bollerne i kerneblandingen og sæt dem på en bageplade.
  6. Bag bollerne i ca 40 min. Efter de 30 dæmpes ovnen til 200 grader. Lad de færdige boller afkøle på en rist.
  7. SURDEJ: Dag 1: Bland de 4 ingredienser. Surdejen skal være som en tyk pandekagedej. Lad den stå på køkkenbordet med et klæde henover.
  8. Dag 2: Rør rundt i surdejen med en trægrydeske et par gange i løbet af dagen. Du vil nu se, at den så små begynder at komme til live. Er surdejen blevet lidt tynd, så rør lidt mere mel i.
  9. Dag 3: Rør igen i surdejen. Hvis den er aktiv med bobler og dufter og smager syrligt, så er den klar til at blive brugt. Har den stået lidt køligt, skal den måske have en dag mere på bagen.
  10. Surdejen kan godt stå ude et par dage efter den er klar, men rør i den hver dag og tilsæt gerne 1 spsk mel og 1 spsk vand hver dag. - Hæld den på et glas med skruelåg og sæt den på køl, til den skal bruges igen. Den skal ud af køleskabet og tempereres dagen før eller fra morgen til aften. Den må ikke være for kold før den skal bruges. - Hvis den har stået for længe og dufter stærkt af eddike, så tag bare en skefuld af den og rør op i en ny portion start-surdej og dagen efter er den klar igen.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Recipe: Tasty Æble/rønnebærmarmelade

Recipe: Yummy Rugbrød chip eller rug knækbrød

Recipe: Appetizing Boller med abrikos