Recipe: Appetizing Varmrøget torskeloin med muslingesovs

Varmrøget torskeloin med muslingesovs. See recipes for Pankostegt torskeloin med flødestuvet rosenkål og bagt kartoffel too. Med det gratis Weber ID får du adgang til eksklusive Weber Services. De øvrige ingredienser til marinaden undtagen olivenolien tilsættes og.

Varmrøget torskeloin med muslingesovs Uvak - eller fjordtorsk - er her blevet til en cremet fiskeret med muslinger, rodfrugter og peberfrugt. Opskriften lavede Nikolaj Kirk i programmet Nak & Æd, da han og Jørgen var i Grønland. Fisk: Placer torskeloins i et smurt ildfast fad og dæk fadet med køkkenfilm (varmefast) eller alufolie. You can have Varmrøget torskeloin med muslingesovs using 10 ingredients and 14 steps. Here is how you cook that.

Ingredients of Varmrøget torskeloin med muslingesovs

  1. Prepare of stk torskeryg eller tykke stykker torskefilet.
  2. You need of dl muslingefond.
  3. It's of dl fiskefond.
  4. Prepare of dl piskefløde.
  5. Prepare of mel.
  6. Prepare of smør.
  7. It's of Salt, sukker og peber.
  8. You need of Lidt paprika til sovsen.
  9. Prepare of Tilbehør: kartofler, dild og citron/lime.
  10. You need of Til grillen: briketter og et stykke frugttræ eller spåner af frugttræ.

Sandefjordsmør: Kok opp fiskekraft med sitronsaft og fløte. Kok ned til det halve og jevn sausen med Maizena utrørt i vann. Honningdressing Læg stykker af laks over salaten og pynt med mynte. Smag til med honning, salt og peber.

Varmrøget torskeloin med muslingesovs instructions

  1. Kom salt, sukker og peber på torskestykkerne og lad dem trække i køleskabet mens du tænder op i grillen med briketter til grillen er 120 grader..
  2. Sæt alle ingredienserne til sovsen frem..
  3. Læg torskestykker på et stykke staniol og læg dem på grillen ved indirekte varme. Læg låget på..
  4. Efter et kvarter lægges der et stykke frugttræ eller spåner af frugttræ på briketterne så der udvikles røg. Sæt et stegetermometer i torskestykket og læg låget på igen på grillen..
  5. Når kernetemperaturen viser 60 grader er torsken færdig..
  6. Mens torsken røges laves sovsen. Hvis du ikke har fiske og muslingefond kan du bruge vermouth eller hvidvin i stedet for..
  7. Smelt 25 g smør i en gryde og tilsæt en spsk. mel til en opbagning, pisk sammen og tilsæt muslingefonden/ fiskefonden og lad det koge op..
  8. Tilsæt nu piskefløden..
  9. Riv skalden af en økologisk limefrugt. Tilsæt det til sovsen og ligeledes saften..
  10. Lad det koge i 10 min ved svag varme til melet er kogt godt igennem..
  11. Så skulle sovsen være færdig, men smag til salt og peber efter smag..
  12. Når kernetemperaturen viser 60 grader på torsken tages den straks af grillen og lægges på en tallerken..
  13. Server et stykke af den varmrøgede torsk med en god kogt kartoffel, sovs og dild og citron/lime efter smag..
  14. Velbekomme og god fornøjelse..

Foto: BON APPETIT / NTB SCANPIX. Hvide asparges med rygeostcreme og røget ørred med nye kartofler og radiser til pinsefrokosten. Ingen pinse uden fisk, og varmrøget havørred er en meget velsmagende og nem måde at få fisk på. Server den som »salat«, dvs. sammen med nye kartofler, radiser, rucula, brøndkarse og et drys af. Søger du lækre opskrifter med varmrøget laks?

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Recipe: Tasty Æble/rønnebærmarmelade

Recipe: Yummy Rugbrød chip eller rug knækbrød

Recipe: Appetizing Boller med abrikos