Recipe: Appetizing Koldthævede boller de luxe - Rimmers Køkken
Koldthævede boller de luxe - Rimmers Køkken.
You can cook Koldthævede boller de luxe - Rimmers Køkken using 9 ingredients and 14 steps. Here is how you cook that.
Ingredients of Koldthævede boller de luxe - Rimmers Køkken
- Prepare 1 liter of koldt vand.
- It's 20 g of gær.
- Prepare 1 1/2 of spsk. salt.
- Prepare 1 spsk of sukker.
- Prepare 1/2 of dl olivenolie.
- You need 1 kg of hvedemel (evt med lidt hvedesur).
- Prepare 250 g of stenmalet mel.
- Prepare of Rosmarin, olivenolie og flagesalt.
- It's of Hakkede sorte oliven og evt pesto købt i Netto (Løgismose).
Koldthævede boller de luxe - Rimmers Køkken step by step
- Rør gæren ud i det kolde vand.
- Tilsæt melet lidt efter lidt, ikke nødvendigvis samtlige 1.250 g OG måske lidt mere end det.
- Ca halvvejs med melet, tilsæt salt, sukker og olivenolie.
- Når dejen begynder så småt at løsne sig fra skålen, lad den stå og hvile i 10 min.
- Giv den derefter en god omgang i røremaskinen.
- Læg evt et fugtigt viskestykke over og stil dejen til hævning i mindst 6 timer og gerne natten over.
- Sæt ovnen på max temperatur (250 - 300 grader) og har den damp, fyld gerne beholderen op med vand.
- Hæld olivenolie, rosmarin og flagesalt i en morter og giv det hele en ordentlig omgang til rosmarinen næsten er helt mast.
- Skær oliven (uden sten) i grove stykker og find din pesto frem (eller soltørrede tomater).
- Drys mel ud på bordpladen og find din 'dejskærer' frem. Drys lidt mel oven på. Skær boller ud og læg dem på en bageplade.
- Læg en skefuld rosmarinblanding ud over nogle af bollerne og end med at stikke fingrene godt ned i dem, så olien synker ned i bollerne. Drys med lidt ekstra flagesalt.
- Smør pesto ud over andre, drys med oliven og mas også et par fingre her ned i bollerne.
- Levn evt boller til bare at være.... boller.
- Bag bollerne i ca 10 min. De må gerne være lidt mørkere end du egentlig regner med.
Kommentarer
Send en kommentar