Recipe: Yummy Boller med rosiner, sukat, appelsinskal og cocktailbær!

Boller med rosiner, sukat, appelsinskal og cocktailbær!. Fantastisk opskrift på Boller med rosiner, sukat, appelsinskal og cocktailbær!. Jeg har en gammel opskrift på fastelavnsboller - en uden creme eller flødeskum. Jeg valgte at skifte mel ud med fuldkorns ølands.

Boller med rosiner, sukat, appelsinskal og cocktailbær! Jeg har en gammel opskrift på fastelavnsboller - en uden creme eller flødeskum. Jeg valgte at skifte mel ud med fuldkorns. Boller med rosiner, sukat, appelsinskal og cocktailbær! You can cook Boller med rosiner, sukat, appelsinskal og cocktailbær! using 16 ingredients and 5 steps. Here is how you achieve that.

Ingredients of Boller med rosiner, sukat, appelsinskal og cocktailbær!

  1. Prepare 2 of dl sødmælk.
  2. You need 50 g of gær ved kort hævetid - jeg brugte 12 g koldthævede.
  3. You need 2 spsk of yoghurt.
  4. You need 2 of æg.
  5. You need 2 spsk of sukker.
  6. Prepare 1/4 of tsk salt.
  7. Prepare of ca. 2 tsk reven citron.
  8. You need of ca. 2 dl rosiner.
  9. It's of ca. 1/2 dl hakket sukat.
  10. Prepare of ca. 1/2 dl hakket syltet appelsinskal.
  11. Prepare of ca. 1/2 dl hakket cocktailbær.
  12. Prepare 200 g of blødt smør.
  13. It's of ca. 450-500 g ølandshvede (jeg brugte noget der var stenkværnsmalet).
  14. You need of lidt fuldkorns durum  - kan udelades.
  15. You need of æg til pensling.
  16. It's of evt. flormelis til pynt.

Jeg har en gammel opskrift på fastelavnsboller - en uden creme eller flødeskum. Boller med sukat, pomeransskal, cocktailbær og rosiner Disse dessertboller er jeg vokset op med, og de smager bare så godt! En god spise at have efter aftensmaden, når man har en sød tand. Jeg kommer syltet appelsinskal og rosiner i mine juleboller, men rosinerne kan udelades eller erstattes af ekstra appelsinskal, og rosiner og appelsinskal kan suppleres med hakket sukat, hvis man bryder sig om det.

Boller med rosiner, sukat, appelsinskal og cocktailbær! step by step

  1. Kom mælk i en skål tilsæt gæren, hvis du vil bage hurtigt kan du lune mælken og brug så 50 g gær - hævetiden er så ca. 1 time. Jeg valgte at bruge 12 g gær og havde en hæve tid på ca. 6 timer. De kunne have været koldhævet natten over i køleskab! Jeg syntes alle måder fungerer..
  2. Gæren opløses i mælken, tilsæt æg og yoghurt og lad det stå i ca. 15 min. Tilsæt så det bløde smør og fyld - rør rundt - hvis du ikke har røre maskine - så 'slå' melet i dejen lidt efter lidt så du har en jævn dej - den må endelig ikke være tør - kom lidt fuldkornsdurum på bordet (eller blot alm. mel men jeg syntes durum giver sådan en god smag og fin overflade). Form den til en stor bolle - husk den skal være ret blød ellers bliver bollerne tørre!.
  3. Dæk dejen med et klæde og lad den hæve i forhold til den mængde gær du har brugt - skal den hæve i køleskab så kom den i en skål som du har drysset med durum mel. Husk at tage den ud en times tid før du skal bruge den..
  4. Del dejen i 24 stk og form til boller. Efter hæv ca. 15 -30 min mens ovnen varmes til 225 g pensl med sammenpisket æg..
  5. Bag dem i ca. 12-15 min - afkøl og drys evt. flormelis over bollerne..

Jeg er selv ret vild med sukat, men jeg ved, at det bestemt ikke er alle, som har det sådan. Ingen jul uden juleboller af den gode gammeldags slags, som er lavet på en god gærdej, her har jeg brugt min opskrift på Hvedeknopper og er blevet spækket med rosiner, syltet appelsinskal, frisk revet appelsinskal, sukat og ikke at forglemme cocktailbær. Det er første gang jeg selv har bagt dem her, så jeg er spændt på hvordan de er blevet, men alene duften af dem her efter endt. Formes til boller der sættes ret tæt på en bageplade eller en lille bradepande. Pensles med æg og drysses med sukker og nøddeflager.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Recipe: Tasty Æble/rønnebærmarmelade

Recipe: Yummy Rugbrød chip eller rug knækbrød

Recipe: Appetizing Boller med abrikos