Recipe: Perfect Hyben/blommemarmelade med citronskal og citronsaft

Hyben/blommemarmelade med citronskal og citronsaft. Fantastisk opskrift på Hyben/blommemarmelade med citronskal og citronsaft. Vrid blomst og stilk af hybenfrugterne, og skær dem midt over (ækvator). Grav frøene ud med en lille teske.

Hyben/blommemarmelade med citronskal og citronsaft Kom hyben, citronskal, citronsaft, vaniljestang og vand i en gryde, og bring det i kog. Blommemarmelade er en god og lækker måde at konserverer frugt. Her får du også tips til opbevaring og nedfrysning af blommemarmelade og (al) anden marmelade. You can cook Hyben/blommemarmelade med citronskal og citronsaft using 5 ingredients and 3 steps. Here is how you cook it.

Ingredients of Hyben/blommemarmelade med citronskal og citronsaft

  1. You need 350 g of rensede hyben.
  2. Prepare 400 g of blommer.
  3. It's of Skal og saft af 2 citroner.
  4. Prepare 400 g of rørsukker.
  5. Prepare 1 spsk of vaniljesukker (vaniljestænger er blevet så dyre).

Læg æble, citronsaft, citronskal og sukker lagvis oven på dine hyben - rør ikke rundt. See great recipes for Hyben marmelade med havtorn, Hyben suppe, Hyben marmelade too! Kom de grovhakkede hybenskaller i en gryde, sammen med vand, citronsaft og revet citronskal. Skold sylteglas og skyl dem med atamon.

Hyben/blommemarmelade med citronskal og citronsaft step by step

  1. Skyl hyben og blommer. Skær hyben midt igennnem og fjerne stilk og blomst. Læg dem i vand og fjern kerner og hår. Det tager lidt tid. Hak dem groft og kom dem i en hakler og blend dem groft..
  2. Halver blommerne og fjern stenene. Riv skallen af citronerne og pres saften ud i gryden med hyben og blommer. Lad marmeladen koge til frugten er helt mør. Tilsæt sukkeret og vaniljesukkeret og lad det koge på et lille blus til det er godt kogt sammen og fint blankt..
  3. Skold et par glas og hæld marmeladen på og luk glassene. Når de er afkølet opbevares de i køleskabet. Smager dejligt til morgenmad på brød eller som tilbehør til ost..

Jeg havde frosne hyben i fryseren og har set flere opskrifter på cookpad - så her på en kølig dag skal ser energi på glas!. Blommemarmelade er lækkert og er en skøn måde at 'gemme' lidt af de sidste sensommerfrugter ind i det sene efterår og vinter. Jeg kommer gerne kanel, vanilje og lidt stjerneanis i vores blommemarmelade, da vi godt kan lide den lidt krydret. Hvilke krydderier man kan lide og foretrækker er forskelligt, så det er bare med at prøve sig. Hæld marmeladen på helt rene skoldede glas - anvend evt. atamon, for at øge holdbarheden på marmeladen.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Recipe: Tasty Æble/rønnebærmarmelade

Recipe: Yummy Rugbrød chip eller rug knækbrød

Recipe: Appetizing Boller med abrikos