Recipe: Yummy Grønkålsboller

Grønkålsboller. Optø grønkålen i vand og hæld det overskydende vand fra. Ingen kommentarer. kan jo aldrig rigtig bestemme mig, så jeg har taget lidt fra her, lidt fra der og lidt fra 'hvad-er-der-i-køleskabet', og det blev til disse grønkålsboller. For jeg er nemlig blevet meget glad for mine grønkålsboller.

Grønkålsboller Fyldt med vitaminer og fibre fra grønkål og blomkål! Grønkålsboller - en rigtig god opskrift der giver dejlig store luftige boller. Smagte skønt både med rørt tatar og ost. You can have Grønkålsboller using 11 ingredients and 2 steps. Here is how you achieve it.

Ingredients of Grønkålsboller

  1. It's 25 g of gær (eller tilsvarende tørgær).
  2. It's 4 of dl lunkent vand.
  3. It's 150 g of renset og grofthakket grønkål.
  4. You need 150 g of havregryn.
  5. It's 1 of spsk. salt.
  6. It's 1/4 of tsk. friskkværnet peber.
  7. It's 1/4 of tsk. revet muskatnød.
  8. You need 50 g of solsikkekerner.
  9. It's 50 g of grofthakkede mandler.
  10. You need of Ca. 400-450 g hvedemel.
  11. Prepare of Evt. birkes el.lign. til pynt.

I stedet for de klassiske gulerodsboller, er grønkålsboller en god måde at få den sunde grøntsag. Faktisk kan grønkål indgå som fyld i det meste brød - et godt flute eller en sund pizzadej. Man skulle nok have stået tidligere op, hvis man skulle ha' været den, der opfandt grøntsagsbollen. Den findes i et utal af forskellige udgaver ude i cyberspace.

Grønkålsboller step by step

  1. Gæren opløses i vandet (hvis du bruger tørgær, blandes det blot i tørre ingredienser), og resten af ingredienserne tilsættes. Hold noget mel tilbage - måske skal alt ikke i. Dejen skal være glat og fast og stilles til hævning lunt og tildækket i min. et par timer, men gerne mere..
  2. Dejen formes direkte fra skålen til 10-12 boller og sættes på en ovnplade med bagepapir. Efterhæver gerne 1 time, men kan også bages straks ved 200 graders varmluft i 20-25 min. pensler med vand og evt. drysset med pynt. De er færdige, når de lyder hule ved bank i bunden. Dejlig sprøde og ikke på nogen måde voldsomme i farven el.lign. Virkelig lækre lune med smør eller ost.😋😋.

Vi dyrker forskellige grøntsager året rundt. Boller til tilbederedning af grønlangkål til julefrokosten. Køkkenet har indgået en aftale om et samarbejde med den private Udviklingskøkkenet arbejder derfor på at udvikle lækre grønkålsboller og fiskefrikadeller med grønkål. Og når julen nærmer sig kan du bestille de populære håndpressede grønkålsboller. Leder du efter marmelader til weekendens morgenbrød, går du heller ikke forgæves her.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Recipe: Tasty Æble/rønnebærmarmelade

Recipe: Yummy Rugbrød chip eller rug knækbrød

Recipe: Appetizing Boller med abrikos